vrijdag 19 september 2014


Ferme Strapdag van Meerdonkse scholen


Vrijdag 19 september kondigde zich aan als een mistige dag in Meerdonk. Een stralende zon kwam echter snel in de plaats en het werd voor de kinderen van de Meerdonkse scholen een bijzonder leuke dag. Die dag werd gekleurd door fijne activiteiten in een verkeersvrij deel van de Kloosterstraat, op de speelplaatsen en op de parking aan de gemeenteschool.

Op Gom werd er een fietsparcours uitgezet op de parking, waar de deelnemers hun behendigheid konden uittesten. Ook mochten ze, onder begeleiding van meester Karel, de gevaarlijke punten in het centrum bezoeken en bespreken. Meester Filip leidde dan weer de snelheidsmetingen in het eerste deel van de Margrietstraat en bij juf Elke mocht iedereen zijn of haar danskwaliteiten bovenhalen op de tonen van het Straplied.

In De Wegwijzer  werden er verschillende behendigheidstesten gedaan in een verkeersvrije straat,  onder begeleiding van  juf Petra en juf Sandra. Ze maakten samen met juf Hilde een mooie straattekening van de Octopus, die het tweede leerjaar dan mocht inkleuren. Samen hebben ze ook  geprobeerd een zo lang mogelijke menselijke ketting te maken. Onder begeleiding van juf Claire en juf Sandra mochten het eerste en het tweede leerjaar zelfs tegen elkaar sprinten.

Het derde leerjaar heeft onder begeleiding van juf Vicky en juf Christel bepaalde trajecten afgemeten en zo ook bepaalde punten besproken. De kleutertjes mocht vrij en blij op de straat fietsen en krijten onder begeleiding van juf Pascale en juf Hilde, want een verkeersvrije straat is toch prachtig en dat zou best meer mogen plaatsvinden in de straat.

Zo hebben alle Meerdonkse kids zingend en springend de dag afgesloten op de tonen van het STRAP-lied. Dank u wel aan de mensen die in de Kloosterstraat wonen voor het verkeersvrij houden van het eerste stuk van hun straat…  En dank je wel, juffen en meesters, om er een boeiende en leerrijke dag van te maken!
Meer foto's kan je bekijken via volgende link: Strapdag 2014